Sikker nettside

      Kommentarer er skrudd av for Sikker nettside

Har du sett at SiriBerntsen.no har blitt et tryggere nettsted å besøke?

Jeg har vært kunde hos Domeneshop.no i alle år jeg har drevet selvstendig. Det er der jeg kjøper domene, har webhotell og epost. Det finnes mange ulike leverandører, men jeg har vært trofast til domeneshop så lenge jeg har benyttet meg av disse tjenestene. Det er også svært enkelt å få hjelp om det er noe som skjer med nettsiden etter oppdateringer eller når de kommer med tjenester jeg ønsker å benytte meg av.

Har du en sikker nettside?

Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) er en forbedret utgave av http, der innholdet som sendes mellom deg og internett er kryptert. Det betyr at bare brukeren og nettsiden han/hun besøker kan se informasjonen som utveksles. I dag er det en selvfølge at nettbanker og andre nettsider med sensitive opplysninger har en kryptert forbindelse.

Stadig flere nettsider har HTTPS i nettadressen istedenfor HTTP. Også SiriBerntsen.no har fått på plass denne S’en, bare ta en titt i adressefeltet i nettleseren din. Der ser du at jeg har fått en hengelås og https.

HTTPS innebærer at trafikken mellom din nettleser og websiden du besøker er kryptert og beskyttet. Det betyr at ingen tredjepart, f.eks. en nysgjerrig nabo, internettleverandør eller overivrige myndigheter, kan se informasjon du sender (f.eks. passord eller kortdata), eller modifisere og sensurere deler av innholdet på websiden.

Å anskaffe seg et HTTPS-sertifikat på sine websider har historisk sett vært en tidkrevende og i noen tilfeller også svært kostbar prosess, med krav til teknisk kunnskap om CSR-filer, sertifikatutstedere, validering av domeneeierskap, manuelt installasjonsarbeid og ikke minst vanligvis også en betaling til sertifikatutstederen. Dette har begrenset utbredelsen. Men nå tilbyr atså Domeneshop dette gratis til sine kunder.

Hvor lenge tør du ha en usikker nettside?

Google jobber for å fase ut http-sider. Av sikkerhetsmessige årsaker foretrekkes de krypterte https-sidene. Fra januar 2017 begynte Googles nettleser Chrome med å merke http-sider som usikre. I første omgang vil dette gjelde nettsider der man skriver inn passord og bankkortinformasjon, men dette er bare starten på en langsiktig plan for å merke alle http-sider som usikre. Det vil da komme en rød trekant i adressefeltet, med teksten «Ikke sikker/Not secure».

Dersom du benytter WordPress, Joomla eller et annet CMS, eller websidene dine håndterer bruker-login, passord eller annen personlig eller sensitiv informasjon, så anbefaler domeneshop på det sterkeste at du aktiverer gratis HTTPS for å beskytte deg selv og dine besøkende. Du har alt å vinne på dette, enten vi snakker om brukeropplevelse, sikkerhet eller rangering i søkemotorene.

Har du andre spørsmål rundt din nettside er det bare å kontakte meg.

 

 

Kilde: Domeneshop

Comments

comments