Mine beste Google Adwords tips

      Kommentarer er skrudd av for Mine beste Google Adwords tips

Jeg fikk et spørsmål om Google Adwords fra en kunde i dag. Dette er noe flere lurer på så da deler jeg rett og slett mine beste tips om Google Adwords med deg og håper det gir deg nytteverdi.

«Jeg vil komme øverst på Google med en annonse når noen søker etter mine produkter. Det enkleste for meg vil være å sette alt bort til et byrå eller noen som kan dette bedre enn meg, men jeg er redd for å miste oversikten og kontrollen på hvordan dette fungerer. Det er jo tross alt jeg som kjenner bedriften min best.»

siriberntsen.no rådgiving Copyright tsyhun

Her er mine beste tips til Google Adwords:

(Jobb deg igjennom, noter gjerne)

 1. Hvem er kundene dine?
 2. Hvem er målgruppen din? Sted, alder, kjønn, interesser, yrke m.m
 3. Hvor mange konkurrenter har du? (Gjør et søk på Google)
 4. Hvilken type konkurrenter har du?
 5. Har du søkeordsoptimalisert nettsiden din?
 6. Hvor havner du i det organiske søket når du søker det viktigste ordet du har? (Er du på side 2, kan du f.eks vurdere Google Adwords på det søkeordet om det ordet er viktig for deg)
 7. Hvilket produkt/tjeneste ønsker du å annonsere på Google?
 8. Hvor mange treff ligger inne på et enkelt søkeord?
 9. Hvor mange treff ligger det på «andre har også søkt»? (se nederst på Google)
 10. Hvor mange treff får du om du spør Google om noe som er relatert din bedrift? (Skriv en setning f.eks «Hvor kan jeg kjøpe bryllupsko i Stavanger»)
 11. Hva vil du oppnå med annonsen? (Lokketilbud, merkevarebygging, salg, påmelding, informasjon etc)
 12. Hvor mange kroner har du tenkt å bruke på markedsføring?
 13. Hvor mange kroner skal du bruke på Facebook, Google, LinkedIn, Avis, DM andre?
 14. Hvor mye er du villig til å betale for et klikk inn til din nettside?
 15. Hvor mange salg må du ha for å tjent inn klikkprisen?
 16. Har du klart en rellevant landingside? (En landingside skal handle om det som er søkt på, ellers klikker de seg ut igjen om de må lete på nytt inne på nettsiden)
 17. Hva gjør du og når går du inn å gjør grep om det ikke fungerer slik du hadde ønsket?
 18. VIKTIG – Mål trafikken og effekten med alt du gjør via Google Analytics.

Sjekk ut Søkeordsplanleggeren:

En vanlig feil som ofte gjøres er at det brukes feil søkeord. Det kan enten være ord som det ikke finnes trafikk på, eller ord som har veldig stor konkurranse. Kall en spade for en spade og legg gjerne inn flerstavelser og feilstavelser. Bruk Googles søkeordplanlegger for å se hvilke søkeord som har trafikk og hvor stor konkurranse de har.

Vil du sette bort Google annonsering til noen andre?

Det finnes x-antall byråer og enkelt personer som kan hjelpe deg med å lage en Google adwords kampanje. Det er derfor viktig å se sjekke om de som hjelper deg er Google Partner.

Google Partner – Er et verktøy bedrifter kan bruke for å søke etter fagfolk som kan administrere AdWords-kontoene deres og håndtere andre behov de måtte ha på nettet. Her har byråene gått gjennom flere sertifiseringer for å ha blitt godkjent av Google til å hjelpe bedrifter med blant annet Adwords. Det er en omfattende prosess, for å sikrestille at du som kunde skal bli ivaretatt på best mulig måte. Du skal få best mulig hjelp med oppsett av kampanjer etc. Jeg anbefaler at du får hjelp fra en sertifisert Google Partner om du trenger hjelp med annonsering på Google.

Det vil i mange tilfeller kunne spare deg for både tid og penger. Det er ikke alt du som bedrift skal gjøre selv, men jeg ønsker å veilede deg slik at du får mest mulig ut av markedsføringen du ønsker. Jeg har over 10 års erfaring med rådgiving i markedsføring på digitale medier, og 3 års erfaring som gründer av egen nettbutikk. Med bakgrunn i at jeg har sittet på begge sider av bordet vet jeg mye om hva som kan fungere og ikke. Jeg har flere tips og erfaringer som kan gi deg en større dybde og forståelse i hva din bedrift kan ha bruk for.

Få oversikt og kontroll på digitale og sosiale medier.

Hør gjerne fra deg om du vil vite mer. Lik og del gjerne innlegget om du tror det kan være til hjelp for andre <3

siriberntsen logo str

Comments

comments