Hvordan bli synlig på Google

      1 kommentar til Hvordan bli synlig på Google

Da jeg jobbet i søketjenesten Kvasir hjalp jeg hundrevis av bedrifter med å bli synlig på nett via Google. Jeg ble godt kjent med flere verktøy fra Google. Som gründer har jeg vært aktiv med å få nettbutikken min synlig på Google. Da jeg besluttet å legge ned Covin og postet salglinker på sosiale medier i forbindelse med lagertømming «bodde» jeg på Google analytics. (Les bloggen – Takk for handelen her)

Grunnen til at jeg «flyttet inn» på Google Analytics var at jeg synes det er både interessant og lærerikt å se hvor mange som er inne på nettsiden og hvilke sider de er innom. Jeg får også en oversikt på om de titter innom andre sider. Dette gir meg muligheten til jobbe mer målrettet med markedsføringen. Hva ønsker jeg å oppnå og hvordan skal jeg oppnå det jeg ønsker er spørsmål jeg ofte stiller.

Med flere års erfaring i bransjen og som grûnder deler jeg noen tips med deg i dag. Mange tror det er så enkelt å starte en nettbutikk. Sannheten er at det er endel å tenke på. Denne videoen viser også noe som kanskje flere kan kjenne seg igjen i? Hvordan beholde kunden når h*n endelig har funnet nettsiden din?! (Se her for flere tips)

Hvem er Google?

Googles mål er å organisere all informasjon
i verden og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig. 
Selskapet har oppnådd mye på relativt kort tid. 
Fra oppstarten av Google i 1998, 
har de vokst til å betjene millioner 
av mennesker rundt om i hele verden.

5 tips for å bli mer synlig på Google

1. Godt innhold på din nettside. 
I kampen om synlighet på Google er godt innhold blitt viktigere enn noen gang. Ved bruk av riktig fremgangsmåte vil din nettside bli synlig på Google. Kvaliteten på innholdet har blitt mye viktigere en før. Har du bra innhold vil artikkelen/bloggen din i tillegg bli delt på sosiale medier. Jo flere som leser, liker, kommenterer, deler og ikke minst linker til din nettside jo bedre venn blir du med Google. Når vi snakker om raushet, så er det virkelig gjeldene når man snakker digitale og sosiale medier.

2. Er nettsiden din mobilvennlig?
Siden april 2015 har Google straffet nettsider som ikke er mobiltilpasset. Det gjør de ved å rangere nettsider som er mobiltilpasset bedre enn sider som ikke er mobiltilpasset. Google anbefaler såkalt responsivt design i stedet for å lage en egen mobilversjon av nettsiden din. Et responsivt design omdisponerer automatisk innholdet ut fra hvilken enhet du bruker. Nettstedet ditt vil altså se like bra ut enten du besøker det fra en mobiltelefon eller en datamaskin. Du kan sjekke nettsiden din enkelt ved å ta den mobilvennlige testen HER.

3. Long tail – Tenk spørsmål – ikke bare søkeord
Hva ville en potensiell kunde skrevet om han/hun skulle søke etter en løsning på et problem som du har løsningen på? Svar på disse spørsmålene i artikler, gjerne i overskriften og lag nyttig innhold som gjør dine potensielle kunder smartere.  F.eks. Hvordan bli synlig på Google.

4. Hvorfor gjøre det vanskelig når du kan gjøre det lett
Hva vil du si og hvorfor? Ikke kompliser språket. Bruk ord som folk gjenkjenner, eller ta med en forklaring på hva det betyr. Du blir ikke funnet hvis du omgir deg med for mange ekspertuttrykk og bruker komplisert fagterminologi. La oss kalle en spade for en spade.

5. Se hvilke søkeord som passer for din bedrift
Med Google Adwords Søkeordsplanlegger kan du finne de søkeordene som passer best for din bedrift. Hvilke setninger det er søkt mye på og hvilke setninger du har en mulighet for å komme høyt opp i det organiske søket. Dette gir deg mulighet for å bli mer kreativ når du skal blogge, men gir deg også informasjon om hvilke søkeord du kan kjøpe slik at du kommer på toppen når noen søker etter dine produkter eller tjenester via Google.

Slik går du fram:

  1. Registrer deg gratis som bruker på Google Adwords
  2. Gå til Tools og Velg Keyword planner
  3. Velg “Get search volume for a list of keywords or group them into ad groups”
  4. Skriv inn alle de relevante søkeordene for din artikkel eller side, og velg målretting. Klikk så på Get search volume.

siriberntsen cafe tekst 550

 

Vil du ha flere tips? Meld deg på mitt nyhetsbrev!


 

siriberntsen logo str

Comments

comments

One thought on “Hvordan bli synlig på Google

  1. Pingback: Se hvordan du kan få MER ut av Facebooksiden din

Comments are closed.