Facebook og livesendinger

      1 kommentar til Facebook og livesendinger

Som du kanskje har fått med deg har Facebook kommet med en knapp som gir deg muligheten til å sende livesending ut fra din Facebookside.

Har du fått tilgang vil det dukke opp et tegn som vist på bilde under her, når du er på Facebook via mobilen. (Det er ikke tilgjengelig på pc/Mac.)

siriberntsen livesending facebook knapp

Under Siritreffet 8 april fant jeg det veldig hensiktsmessig å teste ut livesendingen. Det var første gang jeg gjorde en livesending og testet dette ut sammen med alle deltakerne. Alle ble bedt om å gå inn på Siriberntsen.no sin Facebookside for å se hva  som skjedde når jeg startet livesendingen. Det ble veldig sosialt i media og live for å si det slik. Aktive brukere er vell rette ordet.

Under livesendingen delte jeg tips og  eksempler på hvordan man kan bruke livesendingen. Man kan kommunisere med seerne, da kommer det opp i vindu på mobilen du filmer fra. Du har også tilgang til å se hvor mange som ser på til enhver tid mens du filmer. Det var lett å bli engasjert og begeistret når folk begynte å følge sendingen. Du ser ikke hvem som ser på, kun antall seere.

Når man filmer livesending på Facebook må mobilen holdes på høykant (vertikalt) for at bilde skal bli rett vei. Dette er unntatt regelen, man oppmuntres ellers til å filme med mobilen horisontalt for på utnytte hele skjermen under fremvisning av videoen.

Når livesendingen er over kan man gå inn på Facebooksiden sin og legge til tekst, url til landingside etc på videoen. Hvordan du gjør dette får du vite mer om her.

I ettertid kan folk både like, kommentere og dele livesendingen fra Facebooksiden.

#Livesending

#Plan

Under Siritreffet hadde vi også en liten workshop der deltakerne skulle sette seg ned og planlegge en Facebookstatus.

  • Hva skal du publisere?
  • Hva er formålet med det du skal publisere?

siriberntsen siritreff plan

#Viralt

Det er veldig gøy å se at Livevideoen fra Siritreffet har nådd ut til over 5000 på Facebook!!

Under videoen forteller jeg ironisk at jeg gleder meg til å følge med på nyhetsfeeden på Facebook til helgen… Det var ironisk og jeg håper virkelig at du tenker deg om før du kjører en livesending fra nachspiel kl 3 natt til søndag. Det som virker som en god plan da, er kanskje ikke like bra når du våkner kl 14 dagen derpå og videoen går viralt og blir sett og delt av hundretusen på Facebook.

De siste dagene har Politiet vært ute og advart mot livesending på Facebook. 
De frykter misbruk og hvordan Facebook skal hindre at folk i bruke Facebook Live
til å vise sex, vold og kriminelle handlinger.

Svaret er deg og meg. Vi er selv ansvarlige redaktører for hva vi deler på de ulike sosiale medier.
Det er derfor viktig å tenke seg nøye om før man publiserer noe på nett. Man vet aldri hvordan det kan spre seg og hva det kan bety for den enkelte brukeren.
Jeg mener at det å ha en plan er alfa og omega for å sikrestille hva man publiserer ut på nettet.

siriberntsen siritreff pause

Lykke til med livesendinger, jeg gleder meg til å se hva dette kan bety for bedrifter spesielt. Våg å tørre!

Jeg publiserer også videoer på YouTube, håper du vil abonnere på mine videoer på YouTube her!  Kom gjerne med forslag til hva jeg skal snakke om under neste livesending 🙂

Hilsen

siriberntsen logo str

Comments

comments

One thought on “Facebook og livesendinger

  1. Pingback: Siritreff ble en suksess! Det kom folk fra hele Østlandet!

Comments are closed.