Handler du lokalt

      Kommentarer er skrudd av for Handler du lokalt

I mange år har jeg hørt hvor viktig det er å støtte lokale bedrifter. «Handle lokalt, ellers mister vi butikkene,» Har du også hørt det?

Jeg er oppvokst i en liten bygd på Sørlandet. Matbutikken var alltid et viktig knutepunkt. Det var der man traff naboen, fikk høre bygdesladder og ikke minst det var der man handlet mat. Det var både titt og ofte diskusjoner om alle de som dro til byen for å handle, i stedet for å støtte opp om den lokale forretningen.  Jeg forsto tidlig viktigheten av å støtte opp om de lokale bedriftene. Både banken, bensinstasjonen, og posten forsvant en etter en. Det var viktig å støtte opp, men det var også viktig å vite verdien av å handle lokalt. Det var gjerne det som ikke kom like godt frem. Slik er det enda. Hvorfor skal jeg svinge innom bakeren på hjørnet, fremfor å dra på senteret der ALLE butikken ligger. What’s in it for me?!!

_OAK0600_facebook

Som  gründer av en liten nettbutikk kan jeg fra tid til annen kjenne på det samme. Særlig når flere og flere nettbutikker starter opp og selger alt. 

Jeg kjenner på dette, hver dag. Men jeg kjenner også veldig på at folk ønsker å handle kaffe via meg på Covin.no. De følger meg på sosiale medier, de ønsker å støtte opp ved å handle hos meg. I tillegg er det noe med at jeg har kunnskap om de produktene jeg selger. De kan spørre meg, og få et svar. De handler ikke bare kaffe, de kjøper blant annet opplevelsen, kunnskap og service.

Jeg gleder meg til i morgen. Da har jeg et spennende møte på Gran i Hadeland om hvordan digitale og sosiale medier kan bidra positivt for næringlivet lokalt. Du kan følge dagen via Snapchat covin_no .

 siriberntsen logo str

Comments

comments