Tidlig krøkes

      Kommentarer er skrudd av for Tidlig krøkes

Man skal tidlig krøkes

Jeg fikk kjennskap til internett av min far som jobbet som Teleingeniør i Nordsjøen. En dag på slutten av 80 tallet viste han meg hvordan et modem så ut, han koblet det til en pc og viste meg internett.

Internett er fremtida, sa han. Men pass deg for hva du legger igjen av informasjon. Ikke skriv navnet ditt på nettsiden, ikke skriv hva hesten din heter. Du må heller ikke møte noen du snakker med på nett i virkeligheten. Tenk også over hvem du «snakker» med, det er ikke sikkert h*n utgir seg for å være den h*n egentlig er.

Med denne informasjonen begynte jeg å utforske nettet på egenhånd. Jeg hadde blant annet MSN, Myspace, jeg laget egen hjemmeside som jeg kodet med HTML koder. Veldig lærerikt og gøy. Jeg drev også litt med spill, men kan ikke omtale meg som noen gamer. Jeg fikk tidlig et sosialt nettverk på nett, men den dag i dag vet jeg ikke hvem de egentlig var.

Internett var veldig spennende, gøy og litt skummelt synes jeg den gangen.

siriberntsen selfie

2016…

Det eneste filteret jeg har i dag er det filteret jeg legger over bildene på Instagram for å få bildet finere. Litt satt på spissen. 

Jeg har lagt inn kontonummer og fødselnummer på nettbanken. Jeg har truffet folk jeg kun har «snakket» med på nett. Jeg har fått jobb via LinkedIn. Jeg har gått ut med at jeg er lidenskapelig opptatt av digitale og sosiale medier.

Men den bekymringen over nettet som har vært, er nok ikke mindre til stede i dag. Se bare hva man godtar når man laster ned en gratis App.

Internett er fremtiden!

I 2006 begynte jeg å jobbe i det som en gang var Norges største søketjeneste, Kvasir. Der solgte jeg inn internett til bedrifter. (Internett var ingen flopp). Det var også her jeg fikk mye kunnskap og erfaring innen digitale medier.

Internett er fantastisk, det er kunnskap, nettverksbygging, glede m.m.
Man kan finne ALT på nettet i dag. Betyr det at vi også blir smartere?

Før i tiden hadde man store leksikon plassert i bokhyllen, gjerne i stuen. Lurte man på noe var man sikker på at det var riktig informasjon å finne der. I dag har man Google. Man kan være sikker på å finne informasjon, men er det riktig informasjon? Hvem sjekker at legen som har skrevet artikkelen er en lege. Hvem sjekker hva som er delt av hvem? Bare fordi en venninne eller en tidligere lærer har delt noe på Facebook, kan det være smart å sjekke om det er riktig avsender. Gjør du det?

Jeg elsker sosiale medier og mulighetene. Jeg med flere tenker nok oftere på det med personvern og hvordan dette kan bli brukt både for og i mot oss i dag, enn på 90 tallet.

Facebook startet faktisk i 2004, men først i 2007 ble de første norske profilene opprettet. Tiden har gått fort, Facebook har liksom alltid vært der… Siste årene har det kommet flere andre sosiale kanaler som blir brukt på forskjellige måter av forskjellige. Det er en jungel, og mange vet ikke helt hvorfor de er der eller hva som er hensikten med å være der.

12744097_568021993354743_8893953510409928563_n

Min egen erfaring bruker jeg nå for å hjelpe andre til å bli både smartere og tryggere på nett. Ta gjerne kontakt med meg for nærmere avtale.

Legg igjen en kommentar om du kjente deg igjen 🙂

Hilsen Siri Berntsen

#Abonner på Siriberntsen sin YouTube kanal HER!

Comments

comments