Jeg er mamma

      Kommentarer er skrudd av for Jeg er mamma

Sommerferien er over, hverdagen er i gang igjen. Det betyr også hverdagen til mine to små barn. De går på SFO og barnehage hvor de tilbringer mye av tiden sin. Som mamma kjenner jeg titt og ofte på den dårlige samvittigheten. Jeg kjenner også på at jeg skulle ønske jeg kunne tilbringe mer av tiden min med barna mine. Sommerferien utnyttet vi til det fulle. I tillegg prøver jeg hardt hver dag å logge av i tiden frem mot legging.

Jeg er mamma, og tror barna snart kan mer om nettbruk enn oss voksne

Som mamma kjenner jeg veldig på den digitale hverdagen vi lever i på godt og vondt. Noen poster alt av informasjon på Facebook. Noen ganger postes det etter min mening litt for mye, Er det ingen filter tar jeg meg i å tenke. Eller er det mangel på kunnskap når andre foreldre f.eks poster bilder av syke barn, sladder eller til og med informasjon om andres barn på nett? Jeg kjenner til at flere ungdommer jeg kjenner er flaue over noen av oss voksne, de sier at det virker som vi har glemt all sunn fornuft. Kanskje det er på tide å ta fornuften tilbake?!!

Tenk over: Når postet du sist en selfie uten sminke eller filter? Hva synes du er greit at andre poster om deg på Facebook? Bevisstgjør dine og andres handling.

Barna mine er født med en mobil i hånda…

Barna mine er sikkert ikke noe unntak, de hiver seg på nettbrett og mobil så fort de har muligheten og kan sikkert mer om apper og funksjoner enn flere av oss foreldre. På godt og vondt. Jeg har latt meg fascinere over mobilspillet Pokèmon go i sommer. Det finnes utallige historier der barn, foreldre og besteforeldre har møttes på samme arena og brukt mobilspill sammen. Det er fantastisk å se hvor sosialt og hyggelig det ble. Du har kanskje en historie du vil dele med meg, selv også?

Jeg har både et proffesjonelt og et privat forhold til den digitale verden vi lever i. Selv tok jeg noen valg om ikke å publisere bilder av barna mine på min private Facebookside før jeg har tenkt godt igjennom hvorfor jeg skal legge det ut. Hva er formålet med dette og forstår barna mine hva sosiale medier er og hvilken informasjon jeg deler med for de fremmede mennesker. Det har gitt meg en økt bevissthet på hva jeg deler.

siriberntsen.no henda foran

Pga min erfaring ønsker jeg å jobbe mer med bevisstgjøring, kunnskap og holdninger i barnehager og skole. Du kan lese mer av hva jeg tilbyr barnehager og skoler HER.

Takk for at du leste.

siriberntsen logo str

Comments

comments