Planlegging gir avkastning

      Kommentarer er skrudd av for Planlegging gir avkastning

Nytt år med mange nye muligheter, for deg og din bedrift. 

Jeg snakker mye om det å ha en plan med det man gjør.  Det er så enkelt å snakke om… alle vet at man trenger en plan.. helst en plan som fungerer… I dag ønsker jeg at du også kommer igang med planen !

«Tøm hodet»

Det er både smart og tidsbesparende å «tømme hodet» for tanker og ideer i ny og ne. Det finnes flere gode og lettvinte måter å gjøre dette på. F.eks når du er ferdig å lese denne bloggen, da kan du starte litt forsiktig.  Skriv ned det som faller deg inn på et papir/pc eller ta opp det du har på hjertet med telefonen din til senere bruk. Jeg håper og tror du vil få litt inspirasjon av dette innlegget. Om ikke, gi meg beskjed 🙂

Fin start på uken

I dag hadde jeg bestemt meg for at nå må jeg selv komme igang med en plan for 2016, spesielt når det gjelder markedsføring av nettbutikken min Covin. For noen uker siden tok jeg med meg en kalender fra Kiwi, som inneholdt flere merkedager det kunne være greit å ha en oversikt over. I dag var dagen kommet for å finne ut at Pinsen og 17 mai faller på samme helg. Valentinesdag og morsdag er også på samme dag! …Og det er ikke lenge til heller. Så om jeg ønsker å selge mer kaffe og te i år enn jeg gjorde i fjor, kjente jeg plutselig et snev av stress i kroppen. Men så hadde jeg jo tenkt å bruke denne dagen på å planlegge litt, så da senket skuldrene seg raskt og jeg kunne kunne gi meg selv en klapp på skulderen, og et smil om munnen.  Det ble en fin start på uken!

Planlegging gir avkastning

En av grunnene til at jeg er så opptatt av dette, er om man ønsker å bli synlig for nye og eksisterende kunder, ja da MÅ man markedsføre. Og man MÅ ha en plan. Planlegging gir avkastning, og det er da det blir butikk.  Har du ingen plan og får plutselig med deg at det er Black friday kl 1600 samme dag, kan det hende man skyter litt fra hofta og prøver å nå ut til ALLE på en lite effektiv og god måte. Det kan bli mye arbeid og lite igjen for slik jobbing.

Det at man har en plan bak det man gjør, gjelder like mye for en grûnder som en hel markedsavdeling i en større bedrift. Store bedrifter planlegger ofte kampanjer 6-12 mnd frem i tid, noen enda lengre.

Jeg håper derfor at denne lille kalenderoversikten for 2016 kan hjelpe deg litt på vei til å allerede nå tenke litt smart markedsføring. På Facebook kan man planlegge statuser noe som kan være til god hjelp. Det finnes også andre gode verktøy som kan hjelpe deg med å planlegge ulike typer aktiviteter og kampanjer på Sosiale medier om du ønsker å se bruke det.

Sett av tid i kalenderen

Det viktigste er at man setter av tid til å lage planen. Sette av tid til å lage kampanjen, statuser, bilder, tekster, blogger. Sette av tid til å dele kampanjen der man har planlagt. Sett av tid i kalenderen til å planlegge og ikke minst utføre planene dine!

Ekstra tips: Husk å måle det du gjør. (Les blogg om det her)

Ønsker du hjelp til å komme igang? Ta kontakt for nærmere avtale.

siriberntsen planlegge

Januar:

6 januar Pannekakedagen

Februar:

6. februar: Samefolkets dag

7 februar: fastelavnssøndag

14. februar: Valentinsdag og Morsdag

Mars:

8 mars Kvinnedagen

22. mars: Verdens vanndag

24-28 Mars: Påske

27 mars: Vi stiller klokken en time frem.

25. mars: Den store vaffeldagen

April:

8. april: Siritreff og Kakedagen

Mai:

1 mai: Off.høytidsdag

5 mai: Kr.himmelfartsdag

8 mai: Frigjøringsdagen

14-16 mai: Pinsen

17 mai: Norges nasjonaldag

Juni:

1. juni: Verdens melkedag

24. juni: Sankthans

Juli:

29. juli: Olsok

September:

29 .september Internasjonale kaffedagen og Fårikålens Festdag

Oktober:

1 oktober: Den internasjonale kaffedagen i dag og… 🙂

30 oktober: Vi stiller klokken en time tilbake

31. oktober: Halloween

Nå begynner også Juleavslutninger, Julemesser, julebord

November:
13 november: Farsdag

24 november: Thanksgiving

25 november: Black Friday

28 november: Cyber Monday

Desember:
13. desember: Luciadagen

24 desember: Julaften

31 desember: Nyttårsaften

Takk for at du leste, del gjerne om du synes dette var interessant for andre du kjenner. Er det en merkedag du ikke finner? Tips meg 🙂

Hilsen Siri Berntsen

Comments

comments